Mooi werk

MEI
07
2024

Lading knijpen gezonken Courage

Dit weekend zijn wij ingeschakeld door de verzekeraar om een lading uit een schip te halen. De Courage zonk bij het laden van zand in het zandgat bij Deest. Het was op dat moment geladen met 1800 ton zand.

Met de baggercomputer waarover wij beschikken hebben wij eerst het schip in kaart gebracht. Maandagochtend zijn we begonnen met het knijpen van het zand. Dit heeft geduurd tot maandagavond. Het zand uit het ruim hebben we met de kraan op de bodem gestort tussen de Courage en de drijvende zandfabriek Rotterdam 55. Dit kan weer opnieuw worden opgezogen.

De peilrobot zag dat er nog een bult zand lag in de hoek van het ruim. Dit was in de buurt van stuurhut, waar we voorzichtig wilde zijn. De laatste bult hebben we er dinsdagochtend uitgehaald. Het ruim is voor nu zo goed als leeg, voor 95%.

artikel lezen?

 

COMMENT : 0
About the Author